Het echte kijkje in mijn "keuken"! Op deze pagina kan je zien waar ik op dit moment  mee bezig ben, een kijkje achter de schermen zogezegd.

Zodra het sieraad klaar is voor verkoop zal het natuurlijk verhuizen naar de pagina "Sieraden By Birker". Wil je een seintje als het klaar is voor verkoop? Stuur me een mailtje of whatsapp en je krijgt een berichtje van me!

Mijn allereerste gieting en daardoor ook massief 925 sterling zilver, de mal had meer uitgehold moeten worden alvorens tot het gieten over te gaan, maar hey...als je niets probeert, weet je ook niks, right???

Omdat de skull zo massief is past er eigenlijk alleen een dikke en  chunky ring bij, dus die keuze was gauw gemaakt. Ook vond (en dat vind ik nog steeds) ik het mooier als de skull niet op de ring zou liggen maar er meer in verzonken voor een meer vloeiende overgang. Om het af te maken wat veertjes erbij en dan zorgen dat alles pas gemaakt wordt en solderen maar...

 

Ook weer een gieting van 925 sterling zilver, deze keer een gewone schedel....hmmmmm...je zou bijna een thema herkennen, niet??? Ik kan er niks aan doen, ik hou er gewoon van, stoer en een tikkeltje duister.

Ook deze gieting is, ondanks dat ik de mal naar mijn idee flink had uitgehold, toch nog behoorlijk massief geworden. Doordat ik de achterkant een holling gegeven heb heeft de schedel meteen al de perfecte fit voor een ring. Op een van de foto's ligt hij los op mijn vinger...schitterend gewoon!!! Ook hier weer kan je doordat de gieting zo lekker chunky is niet anders dan er een lekkere brede ring aan te zetten.

Ook deze skull komt tussen de ringdelen te liggen en niet erop en zal afgewerkt worden met een donker patina waardoor hij meer diepte krijgt en je de details goed kan zien.

Koper...ik vind het een geweldig mooi metaal en ik werk er zo graag mee, de mogelijkheden zijn gewoonweg eindeloos! Goed opgepoetst en gepolijst lijkt het bijna rose-goud, zo warm en rijk van kleur. Maar afgewerkt met een patina en daarna gepolijst krijgt je werkstuk ineens zoveel meer diepte en textuur, het verrast mij ook iedere keer weer.

Goed, na mijn zilvergietingen begon het te kriebelen om ook met koper te gaan gieten. Na een paar mislukte pogingen een collega geraadpleegd en samen aan de slag gegaan. Het bleek dat ik mijn koper niet warm genoeg stookte waardoor het niet lekker wilde vloeien...

Uiteindelijk een paar werkelijk schitterende stukken weten te gieten die ik ga bewerken om er een paar ware juweeltjes van te maken voor jullie!  Een prachtige puur roodkoperen dame, een medusa-skull met een prachtig haast olie-achtig patina wat ontstaan is tijdens de gieting en een geelkoperen dame...mijn handen jeuken om ermee aan de slag te gaan!

Even "spelen" met koper, zilver en een grote vlam! Men neme een koperen strip en verwarme deze even voor tot hij nèt niet roodgloeiend is. Dan leggen we er allemaal stukjes zilver op en zetten de vlam er weer op maar ditmaal net zo lang tot het zilver gaat smelten. Door de vlam rustig heen en weer te bewegen, volgt het vloeibare zilver de vlam en ontstaat er op deze manier een mooi "zooitje". Het zilver stolt in grillige vormen die bij geen enkel werkstuk hetzelfde zullen zijn, dus zo creëer je iedere keer weer een uniek stuk.

Vanmiddag een armband en 2 ringen in verschillende maten gemaakt welke nog netjes afgwerkt moeten worden voordat ze klaar zijn voor de verkoop. Maar hier alvast een voorproefje! Interesse??? Mail of whatsapp me en je krijgt een berichtje wanneer ze verkocht kunnen worden.